Buren: 'Verhaal gepest homostel vrijwel geheel verzonnen' 

06 juli 2016 - 11:13

Het Marokkaanse gezin dat een homostel weggepest zou hebben is in een "regelrechte nachtmerrie" beland. Buurmannen Daan en Wim, die hen betichtte van homohaat, zouden het verhaal grotendeels uit de duim gezogen hebben.

Het Marokkaanse gezin vertelt hun kant van het verhaal anoniem aan de Telegraaf (). "Iedereen neemt maar klakkeloos aan dat wat Daan en Wim schrijven de waarheid is, maar het is vrijwel geheel verzonnen", zegt de 69-jarige moeder van het gezin. "Geloof me: wij hebben absoluut niets tegen homo's. Voor ons maakt het niet uit of je nu Christen, Turk, Nederlander of homoseksueel bent."

Het koppel meldde eerder dat ze door hun buren werden gepest en bedreigd met de dood. "Wij zijn nu Nederlandse vluchtelingen", aldus Daan.

Volgens de dochter had de ruzie niets met hun seksuele geaardheid van doen: "Het enige dat klopt aan het verhaal is dat er sprake is van een burenruzie. Een gewone burenruzie, die draait om geluidsoverlast." De moeder zou namelijk luid praten omdat ze slechthorend is, en dat zouden Daan en Wim niet hebben gewaardeerd. "Daan en Wim belden de politie, bonkten op de muren als ze weer wat hoorden, of ze belden woedend aan. Eén keer hadden ze zelfs een honkbalknuppel bij zich."

Eenmaal liep het uit de hand. Er ontstond een scheldpartij. De zoon in het Marokkaanse gezin zou toen ook wat "harde woorden" hebben laten vallen, maar dat was alles. Het homostel zou hen daarentegen wel regelmatig hebben uitgemaakt voor "vieze Marokkanen", zeggen zij.

Het gezin is hun huis ontvlucht. Daan en Wim wilden niet reageren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.