Burgemeester Nijmegen legt azc'ers verbod op
Binnenland

Burgemeester Nijmegen legt azc'ers verbod op.

Burgemeester Bruls van Nijmegen is op zijn zachts gezegd niet blij met de criminele asielzoekers in zijn gemeente. In april werden er vanuit heel Europa 70 Noord-Afrikaanse asielzoekers in de Limoskazerne ondergebracht. Bruls legt nu raddraaiende azc'ers een gebiedsverbod op.

Volgens de burgemeester gaat het om een groep van twintig man die heel lastig zijn. "Zonder uitzondering uit Marokko en Algerije", aldus Bruls tegen het lokale N1. Van de twintig zitten er nog vijf in Nijmegen en de burgemeester wil die vijf een gebiedsverbod opleggen.

Uitzetten

De criminelen zitten al in een uitzettingsprocedure en daarom wordt er momenteel geen aangifte tegen ze gedaan. De aangifte kan het uitzetten in de weg zitten.

Bruls heeft inmiddels al een brief naar minister Blok en staatssecretaris Dijkhoff gestuurd waarin hij aangeeft dat hij het niet langer duldt dat deze groep criminelen misbruik maakt van de gastvrijheid. Ook wil hij met de brief zijn collega-burgemeesters waarschuwen dat er een rondtrekkende groep criminelen tussen de asielzoekers zit.

Alle artikelen geladen. Overzicht →