Burgemeesters: 'Verbied motorbendes'
Binnenland

Burgemeesters: 'Verbied motorbendes'.

Bijna driekwart van de burgemeesters die kampen met zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) in hun gemeente, pleit voor een verbod op motorbendes.

EenVandaag legde een vragenlijst voor aan de 135 burgemeesters die zijn aangesloten bij het Landelijk Strategisch Overleg voor de integrale aanpak van OMG’s. Van de 71 burgervaders- en moeders die meewerkten aan het onderzoek is 73 procent voor een verbod wegens onvoldoende mogelijkheden om de overlast van de bendes aan banden te leggen.

Volgens 47 procent van de ondervraagde burgemeesters veroorzaken motorbendes in hun gemeente overlast, die naar de mening van 44 procent van de ondervraagden in de afgelopen vijf jaar is toegenomen.

De motorknapen wagen zich met name aan bedreiging en intimidatie. Zo staat het opgetuigde tuig regelmatig in het openbaar intimiderend te wezen. Ook zijn acht van de ondervraagde burgemeesters zelf bedreigd. Verder veroorzaken motorbendes regelmatig gesodemieter in de vorm van drugsoverlast, fysiek geweld en aanslagen op huizen van leden van rivaliserende bendes.

Alle artikelen geladen. Overzicht →