Terug
Burgercomité Herwijnen: ‘Radar-motie kan echt keerpunt zijn’

Burgercomité Herwijnen: ‘Radar-motie kan echt keerpunt zijn’ 

30 november 2020 - 11:00

Coalitiepartijen CDA en ChristenUnie dienen een motie in om onderzoek te doen naar alternatieve locaties voor de militaire radar die in Herwijnen moet komen. Afgelopen september uitten omwonenden in De Hofbar al hun zorgen over de komst van de radar.

Defensie wil in het West-Betuwse dorpje Herwijnen een militaire radar neerzetten die het luchtruim kan bewaken. Maar de bewoners voelen daar helemaal niets voor. Ze hebben zelf alternatieve locaties aangedragen, maar door tijdgebrek bij Defensie wordt daar niet naar gekeken.

Tegen RTL Nieuws zegt ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind dat er onvoldoende rekening is gehouden met alternatieven en de effecten van de straling. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert voegt daaraan toe dat Herwijnen ook al te maken heeft met een KNMI-radar en scheepvaartradars.

Ruben van der Horst van het burgercomité in Herwijnen is blij met de motie. "Dat twee coalitiepartijen staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) dwingen om naar alternatieve locaties te kijken, kan echt een keerpunt zijn in het hele proces. Deze motie komt puur op basis van de feiten en niet vanuit partij- of coalitiebelang."

Kijk hier de uitzending over de radar terug.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers