Burgeruitknijpmodel 2.0 aanstaande: vliegtaks
Binnenland

Burgeruitknijpmodel 2.0 aanstaande: vliegtaks.

Jawel beste Europese slaaf, de ene dag wordt u lekker gemaakt met positiviteitsberichtjes over dat u er eindelijk op vooruit gaat, de volgende dag passeren er berichten de revue over het anti-burger-uitknijpbeleid dat Den Haag vandaag voert.

D66-staatssecretaris Menno Snel (geld) van Financiën heeft al een plannetje bedacht om de schatkist door u te laten vullen: het re-introduceren van een zogeheten 'vliegtaks'. Dat betekent niets anders dan dat u belasting gaat betalen wanneer u in een vliegtuig stapt.

Re-introduceren? True, werd in 2008 al geprobeerd. Toen wijkten reizigers massaal uit naar luchthavens buiten Nederland, wat het kabinet deed besluiten de vliegtaks na een jaar maar weer af te schaffen. 

Brussel gaat niet Snel genoeg

In Brussel (waar de top van de EU maffia gezeteld is) loopt men tot op heden niet bijster warm om zo Snel mogelijk 'vliegbelasting' te gaan heffen, daarom wil Nederland het alvast nationaal invoeren. Zodra de Europese Unie gezamenlijke afspraken heeft gemaakt, is Nederland bereid de nationale heffingen af te schaffen.

Dan nu de prijzen, want die zijn belangrijk. U gaat lappen: zeven euro voor vluchten binnen de Europese Unie, 22 euro voor middellange afstanden en circa 40 euro voor verre reizen. Hoe de andere nationale optie, een heffing op lawaaiige en vervuilende vliegtuigen, zal worden doorberekend aan reizigers is nog niet duidelijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →