Burgervader: een potloodventer, is dat nou zo erg?
Buitenland

Burgervader: een potloodventer, is dat nou zo erg?.

Het Belgische dorpje Ham wordt al jarenlang tijdens de zomer geterroriseerd door een potloodventer. Ook dit jaar weer, toen hij op het moment dat een 25-jarige vrouw langs kwam joggen met zijn klabanus begon te zwaaien. En dus is er onrust. Maar de plaatselijke burgemeester begrijpt dat niet zo. 

Je moet namelijk alles wel in perspectief blijven zien en kunnen relativeren: "Het gebeurt hoogstens twee keer per jaar. Potloodventers zijn geen gevaarlijke mensen. Ze nemen genoegen met exhibitionisme en zullen nooit iemand aanvallen", zo citeert BN de Stem burgemeester Dirk de Vis.

Eigenlijk moeten de inwoners van het dorp niet zo zeuren. Er gebeuren namelijk wel ergere dingen in het dorp: zo zijn er rondreizende bendes, ligt er een grote weg met veel te gevaarlijk verkeer, is er terreurdreiging, en zijn er enge moskeeën in de buurt... Tja, als je het zo zegt dan valt een man die af en toe met zijn piemel zwaait wel mee. Nietwaar?

De inwoners denken daar toch wat anders over. Via deze Facebookpagina houden ze elkaar op de hoogte (en smijten ze met modder richting hun fantastische burgemeester). 

Alle artikelen geladen. Overzicht →