Burgervader Nijmegen verbiedt demo Nederland in Verzet

Burgervader Nijmegen verbiedt demo Nederland in Verzet 

26 november 2021 - 13:38

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft een aangekondigde demonstratie van Nederland in Verzet van zondag in de binnenstad van Nijmegen verboden. Hij heeft dat gedaan omdat hij bang is voor op advies van politie en koepelorganisatie GGD GHOR en in overleg met het Openbaar Ministerie in de Nijmeegse driehoek "vanwege ernstig risico op verstoring van de openbare orde en veiligheid en het niet kunnen handhaven van de coronamaatregelen".

De politie zegt "signalen te hebben gehad dat er niet alleen vreedzame demonstranten, maar ook andere groeperingen naar de demonstratie zouden komen, zoals voetbalhooligans." En u weet wat er dan zou kunnen gebeuren... Bijvoorbeeld een confrontatie met de politie of andere groepen. De demonstratie zou daarom een gevaar vormen voor de veiligheid in de binnenstad, aldus de gemeente.

De demonstranten hadden graag een route gelopen door de binnenstad, waarna ongeveer 3000 deelnemers bij elkaar zouden komen op de Grote Markt. Bruls laat u wel weten dat het verbieden van de demonstratie hem "pijn in het democratisch hart" doet. "Het recht op demonstreren is een belangrijk onderdeel van onze democratie."

Wat een gehaktbal is het toch ook:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml