Burgervaders en -moeders in gesprek over polarisatie

Burgervaders en -moeders in gesprek over polarisatie 

29 november 2021 - 12:16

Het valt ook niet mee, een stad met zoveel mensen en meningen besturen. Daar komen steeds meer burgemeesters inmiddels ook achter. U bent namelijk boos op uw (on)-gevaccineerde medeburger of de overheid en de tegenstellingen in de samenleving nemen steeds meer toe.

Vandaar dat het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio vanavond in Utrecht samen gaan theedrinken en babbelen om de polarisatie in de samenleving bespreken.

Er wordt onder andere gesproken over de vele demonstraties van de laatste weken waarbij relschoppers protestmarsen van tegenstanders van het coronabeleid kaapten. Dat leidde bijvoorbeeld in Rotterdam tot hevige rellen. Gisteren verbood burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen een demonstratie omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk duizenden mensen zouden komen om te rellen. Terwijl zelfs hij moet toegeven dat demonstreren in principe uw grondrecht is.

Het is nog niet bekend of demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus en demissionair coronaminister Hugo de Jonge het aandurven om hun gezicht bij het beraad te laten zien.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml