'Burgerwacht grijpt te hard in' 

23 februari 2017 - 09:07

De politie is niet te spreken over de burgerwacht van Kootwijkerbroek. De groep, die bestaat uit vijftig overijverige burgers en zelfs helikopters en honden tot haar beschikking heeft, zou in het verleden meermaals buitensporig geweld hebben gebruikt.

Zo waren leden van de groep in 2015 een aantal maal betrokken bij onder meer vechtpartijen en het klemrijden van auto's met daarin inbrekers en criminelen. Dit tot grote irritatie van de politie want, zo stelt de vicevoorzitter van politievakbond Erwin Koenen: "Het geweldsmonopolie ligt bij de politie en
de overheid. Dit is een vorm van eigenrichting die we niet moeten willen in een rechtsstaat. We zijn blij met buurt-WhatsAppgroepen en betrokken burgers, maar dit gaat ons toch echt te ver."

De relatie tussen de autoriteiten en de burgerwacht mag volgens het AD na enkele 'zware' gesprekken met de leiders dan wel verbeterd zijn, toch waarschuwt de politie de leden: "Als wij in de toekomst ook maar iets van gewelddadig ingrijpen constateren bij deze groep dan hebben ze een groot probleem."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.