Boerka-dragers Zwitserland beboet
Buitenland

Boerka-dragers Zwitserland beboet.

In de Zwitserse regio Ticino zijn de eerste twee boetes uitgedeeld voor het dragen van een boerka in het openbaar.

De wet, die moslims het dragen van een boerka in het openbaar verbied, is per 1 juli dit jaar ingegaan. Dit is drie jaar nadat 65 procent van de kiezers zich in een referendum achter het wetsvoorstel schaarde. Op de allereerste dag was het al meteen raak. Een lid van de Islamitische Raad Centraal Zwitserland werd betrapt op het dragen van een 'full-length' boerka en werd vergezeld door een fervent mannelijk tegenstander van het boerkaverbod. Zij bonden de kat op het spek door een verkleedpartijtje te houden net nadat de nieuwe wet was ingegaan.

De man, die werd beschuldigd van het aanzetten tot het overtreden van de wet, moest meteen 205 dollar aftikken. De vrouw is nog in afwachting van de hoogte van het boetebedrag, zo weet Independent. Dit kan oplopen tot ongeveer 9.000 euro.

De ambassade van Saudi-Arabië heeft een waarschuwing uitgegeven voor haar landgenoten die Zwitserland willen aandoen om de Zwitserse regels en wetten te respecteren. Zo kunnen eventuele verdere problemen worden voorkomen.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →