Bus Heraclessupporters vast op Portugese berg
Buitenland

Bus Heraclessupporters vast op Portugese berg.

Wat een Europees play-offsprookje moest worden eindigde voor enkele Heracles-supporters in een #paupertour. 

De supporters zijn vandaag per bus op weg naar de Europa League-wedstrijd van hun club tegen Arouca, vanmiddag kwam het vehikel echter vast kwam te staan op een berg. 

De buschauffeur had de helling nogal onderschat waardoor supporters in de bus hachelijke momenten beleefden. Verslaggeefster Linda Hilberink zit nog steeds in de bus en doet live verslag voor Tubantia

'Het is crisis hier'

"Supporters zien het niet meer zitten, die zijn bang. Zij zijn de bus uitgegaan. Echt ongelooflijk, het is crisis hier. Ik ben de enige die nog in de bus zit", meldt ze vanuit haar benarde situatie. Als even later de bus toch weer rijdt, meldt ze: "We gaan stapvoets door de bochten, achter een auto aan. Er stapt nu een oude man huilend uit. Het is echt doodeng." 

Steeds meer supporters zoeken hun heil in de benenwagen en stappen uit: "Volstrekt onverantwoord om mensen op een steile, hete weg achter te laten in brandende zon. Zonder netwerk op hun telefoon", vindt Hilberink. 

Rond half vier schijnt echter de zon achter de wolken en is de #paupertour bijna achter de rug volgens de sterverslaggeefster van Tubantia: "Goed nieuws. De wegen worden breder. Na twee uur onzekerheid kan ik weer lachen. Maar bizar avontuur." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →