Buschauffeur dumpt passagiers langs snelweg
Binnenland

Buschauffeur dumpt passagiers langs snelweg.

Tja, dat is niet helemaal de bedoeling hè? Een buschauffeur van Arriva was gisteren zijn passagiers zo zat dat hij hen langs de snelweg de bus uitstuurde. Het groepje moest lopend langs de snelweg richting Hendrik-Ido-Ambacht.

Wat was er precies voorgevallen? De afrit naar Hendrik-Ido-Ambacht was afgesloten omdat daar eerder een ongeluk was gebeurd. In plaats van een stukje service te verlenen door even om te rijden, vond de chauffeur het beter dat de passagiers zouden overstappen in het naburige Zwijndrecht. Hij zou anders te laat thuiskomen.

"De chauffeur was ergens begin twintig. Hij was via oordopjes Nederlandse rapmuziek aan het luisteren. Dat deed hij zo luid dat ik het van een afstand kon horen. Hij werd daarna boos toen mensen vroegen om een klein stukje om te rijden", aldus een van de reizigers tegen De Telegraaf.

Politie doet er geen moer aan

Uiteraard belde de reiziger bij thuiskomst meteen de politie, die konden echter heel herkenbaar niks voor hem betekenen. Hij zou zelfs zelf een strafbaar feit hebben gepleegd door uit de bus te stappen en langs de snelweg te lopen.

Detail: de weg waarover de uitgestapte passagiers liepen was rond 17.45 uur weer open. Het groepje liep daar tussen 17.15 uur en 17.45 uur. Arriva zegt momenteel de camerabeelden te bestuderen en wil voor die tijd niet reageren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →