Buschauffeur klapt passagier, wordt ontslagen
Binnenland

Buschauffeur klapt passagier, wordt ontslagen.

Vervoersmaatschappij Connexxion heeft een agressieve buschauffeur vandaag op staande voet ontslagen omdat hij een passagier petsen had verkocht.

Een vrouw kwam gisteren in Almere Poort met eten en drinken de bus in. Daarop sprak de chauffeur haar vermanend toe. Toen de vrouw bij het uitstappen de discussie opzocht met de chauffeur ontstond er een verhitte woordenwisseling, waarop de vrouw haar beker drinken over de man heenkieperde.

Tegen de grond getrapt

De chauffeur pikte dit niet en besloot achter de vrouw aan te lopen. Vervolgens trapte hij de vrouw tegen de grond en sloeg hij hierna nog een paar keer op haar in terwijl zij al op de grond lag. Nadat omstanders de vrouw te hulp schoten en haar terug de bus in hielpen, werd de popo ingeseind. Er is echter nog geen aangifte gedaan door de vrouw, zo meldt Omroep Flevoland.

Een woordvoerder van Connexxion zegt dat beide personen zich als tokkies gedragen hebben. "Maar de chauffeur heeft geslagen, en dat betekent ontslag op staande voet." Op bijvoorbeeld Twitter zijn de meningen verdeeld over het wel of niet terecht ontslaan van de chauffeur.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →