Buschauffeurs Ter Apel in actie tegen asielzoekersterreur

Buschauffeurs Ter Apel in actie tegen asielzoekersterreur 

02 december 2021 - 10:24

Nadat eerder deze week het personeel bij Arriva al de alarmbellen deed rinkelen vanwege het toenemende geweld afkomstig van zwartrijdende veiligelandiërs, vragen ook de chauffeurs van de buslijnen richting het welbekende AZC Ter Apel aandacht voor het geweld en de bedreigingen. 

Edwin Kuiper, bestuurder van FNV Streekvervoer, stelt dat de chauffeurs van de Qbuzz-lijnen 72 en 73 de vele bedreigingen en mishandelingen helemaal zat zijn. Daarom voeren zij komende vrijdag, zaterdag én zondag actie. 

De buschauffeurs eisen van het bedrijf meer beveiliging op de bussen en bij de haltes om geweldsincidenten tegen te gaan. Om de eisen kracht bij te zetten, slaan de chauffeurs de komende dagen bushaltes in Ter Apel over, waardoor reizigers (al dan niet zwartrijdend en met kwaad in de zin) vette pech hebben: tussen Emmen en Ter Apel geen busvervoer op de lijnen 72 en 73.

De chauffeurs hebben al jaren last van geweld en intimidatie. Passagiers weigeren te betalen en proberen dan met geweld toch in de bus te komen. Niet de asielzoekers die hulp nodig hebben en blij zijn dat ze veilig in Nederland mogen verblijven zijn daarvoor verantwoordelijk, maar vooral 'asielzoekers' uit veilige landen, die geen kans maken op een verblijfsstatus omdat ze uit een veilig thuisland komen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml