Busjeshuurder Oukabir claimt onschuld: 'paspoort gestolen' 

18 augustus 2017 - 08:35

De Catalaanse politie is nog steeds op zoek naar de dader van de gruwelijke aanslag in Barcelona gisteren, waarbij dertien doden en honderd gewonden vielen. Geen van de drie gearresteerde verdachten heeft het busje bestuurd dat op de menigte inreed.

De opgepakte Marokkaan Driss Oukabir, overigens geen onbekende bij de politie, zegt helemaal niets met de aanslag te maken te hebben. Hij meldde zich vrijwillig bij de poltie, nadat hij in de gaten kreeg dat zijn foto overal opdook. Bovendien verbleef hij ten tijde van de aanslag in zijn woonplaats Ripoll, zo'n honderd kilometer van Barcelona.

Het busje waarmee de aanslag in Barcelona werd gepleegd, en het busje dat daarna als vluchtauto werd gebruikt, zijn echter wel gehuurd op naam van Oukabir. Volgens de verdachte komt dat omdat zijn paspoort is gestolen.

In Ripoll heeft de politie vanmorgen, nadat gisteren al twee arrestaties waren verricht, een derde persoon in de boeien geslagen. Vermoed wordt dat de verdachte een rol heeft gespeeld bij de aanslag.

Spaanse media melden dat de man die gistermiddag door de politie werd doodgeschoten het jongere broertje van Driss Oukabir is. Het zou gaan om de 18-jarige Moussa Oukabir.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie