Jawed S. boos op ALLE Nederlanders
Binnenland

Jawed S. boos op ALLE Nederlanders.

De Bond van Wetsovertreders (BWO) is woest op politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg. Dit naar aanleiding van zijn aanwezigheid gisteren in het televisieprogramma Pauw, waar hij tot in detail vertelde over de verklaringen van terreurverdachte Jawed S.

Omdat S. in beperking zat, mocht hij enkel contact hebben met zijn advocaat. Politie en justitie mogen dan geen verdere details geven over de zaak.

Dat Aalbersberg dit tóch deed, wekte de woede van de BWO. Zij zijn van mening dat de commissaris zijn boekje te buiten is gegaan. Vindt u het niet bizar? Een of andere vereniging die zich drukmaakt over de rechten van een terrorist die minimaal twee mensen wilde vermoorden?

Het Openbaar Minsterie pareerde vanmorgen de kritiek door naar buiten te brengen dat de beperkingen van S. al vóór de uitzending van Pauw zijn opgeheven. Daarmee valt de kritiek van de BWO in het water.

Nog een opmerkelijk iets: gistermiddag stelde de rechter-commissaris nog dat S. veertien dagen langer vast moet blijven zitten IN BEPERKING. Hoe kunnen die beperkingen dan een paar uur later opgeheven worden?

Volgens Aalbersberg is verdachte Jawed S. boos op iedereen in Nederland vanwege de voortdurende  beledigingen van de islam, de profeet Mohammed, de Koran en Allah. Hij zou verklaard hebben dat "een moslim dan een taak heeft." Ook noemde S. Geert Wilders veelvuldig in zijn verklaringen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →