Bye Bye! Benschop pakt koffers, exit als Schiphol-baas

Bye Bye! Benschop pakt koffers, exit als Schiphol-baas 

15 september 2022 - 13:02

Doei! Dick Benschop vertrekt als baas van luchthaven Schiphol. Hij heeft zelf zijn functie neergelegd nadat de druk op hem om de eer aan zichzelf te houden na maanden van chaos te groot werd. 

Onder leiding van Benschop lukte het niet om aan de problemen met het personeel een einde te maken. Sinds de meivakantie zijn er zoals u weet aanhoudend problemen op de luchthaven met lange rijen en reizigers die hun vluchten missen. Schiphol kampt onder andere met een tekort aan beveiligers. Ook bij de bagageafhandeling is de situatie nijpend. 

Een wilde staking van bagage-afhandelaars dit voorjaar was een voorbode voor een zomer vol problemen en vertragingen. Om personeel te behouden, deelde Schiphol een zomertoeslag uit. Maar deze regeling liep per september af, waarna veel medewerkers alsnog besloten hun heil elders te zoeken. Dit had opnieuw grote problemen tot gevolg.

Benschop stelt in een reactie dat er veel aandacht, en ook kritiek, is voor de manier waarop Schiphol de problemen aanpakt (Joh, gek hè?). "Ik maak op eigen initiatief plaats om Schiphol de ruimte te geven een nieuwe start te maken. Ik wil niet dat de aandacht voor mijn persoon een belemmering voor Schiphol gaat vormen."

Hij blijft nog even aan als tussenpaus totdat er een opvolger is gevonden, maar daarna is hij weg. Misschien moet hij dan eventjes per vliegtuig op vakantie. Wel achteraan in de rij aansluiten hè?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml