Caissière Kruidvat ontslagen na gebruik gratis crème  

09 januari 2018 - 13:45

Bij Kruidvat zijn ze nog steeds verrassend. Voordelig wat minder. Een caissière is de laan uitgestuurd nadat ze het in haar hoofd had gehaald om een crème uit een gratis (!) testverpakking op haar armen te smeren. De rechter rechtvaardigt het ontslag vervolgens.

Dit vond allemaal plaats in de vestiging van de drogisterijketen in de Rotterdamse Meent. De 19-jarige medewerkster smeerde de crème op haar armen om, naar eigen zeggen, klanten te kunnen adviseren. De plaatselijke manager zag dit en na het bekijken van de camerabeelden werd duidelijk dat het ging om een tester van Nivea, die cadeau werd gedaan zodra klanten genoeg (minimaal 10 euro) in de winkel spendeerden.

Maar ook dat mag dus niet. De arme tiener werd dan ook op staande voet ontslagen, waarna ze naar de rechter stapte. Die geeft Kruidvat volkomen gelijk en heeft bepaalt dat de caissière een schadevergoeding moet betalen van 800 euro, plus de proceskosten van 400 euro. Geen misselijk bedrag als je negentien bent.

Volgens RTL Nieuws laat Winston de Brouwer, advocaat van de caissière, nu weten dat zijn cliënt in hoger beroep gaat. "Het belang van het voorval is minimaal, en de gevolgen zijn heel erg groot." Ook zou ze nooit de gedragsregels van Kruidvat hebben ontvangen en zou het gebruik van camerabeelden onrechtmatig zijn geweest.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie