Cambuur ontslaat trainer Rob Maas
Sport

Cambuur ontslaat trainer Rob Maas.

Rob Maas, de trainer van voetbalploeg Sc Cambuur, is per direct op straat gezet door zijn club. Ook Henry van der Vegt, technisch directeur van de club, vertrekt.

Gisteren verloor Cambuur met 3-1 van FC Den Bosch. Dat was volgens VI de druppel die het ontslag in gang zette. Maas reageerde niet al te positief op die nederlaag, maar dat mocht niet baten. "Dit is moeilijk voor me. Ik ben hier goed ziek van", zo zei hij na het verlies.

Cambuur staat op de veertiende plek van de Jupiler League. Niet al te best voor een club die de afgelopen seizoenen nog in de Eredivisie furore maakte.

"Na tien wedstrijden staan we met slechts elf punten op een voorlopige veertiende plek. Daarbij gingen vijf van de zes uitwedstrijden verloren en hebben we dus al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen. Als rvc en directie hebben we er na meerdere evaluaties  geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren", aldus Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →