Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex
Binnenland

Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex.

Camiel Eurlings, de huilende CDA-man uit Limburg, heeft aangifte gedaan tegen zijn ex-vriendin. Hij beschuldigt haar van afpersing en smaad. 

Andersom ligt er ook al een aanklacht, aangezien de vrouw in kwestie, ene Tessa Rolink, Eurlings heeft aangeklaagd voor mishandeling. Zij deed dit volgens het AD eind vorig jaar al. Via zijn advocaat Geert-Jan Knoops laat Eurlings weten: "De heer Eurlings heeft kennis genomen van de aangifte die jegens hem is gedaan van een vermeend incident dat vierenhalve maand voorafgaand aan het doen van deze aangifte zou hebben plaatsgevonden."

"De heer Eurlings heeft de aangifte gemotiveerd en gedocumenteerd betwist. De aangifte berust op feitelijke onjuistheden. De heer Eurlings heeft zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek. In verband met de aangifte die jegens hem is gedaan, heeft hij bij gelegenheid van zijn verhoor bij de politie zelf aangifte gedaan jegens de aangeefster."

De vrouw beweert dat Eurlings haar in juli vorig jaar ernstig heeft mishandeld. Dit is de eerste keer dat Eurlings op de zaak reageert.

Knoops liet verder nog weten: "De heer Eurlings heeft het opportuun geacht om het strafrechtelijk onderzoek niet te doorkruisen door voortijdig zijn visie op de zaak in de media te geven. Dat is dan ook de reden geweest om geen commentaar te geven op speculaties in de media. De heer Eurlings vindt het principieel onjuist dat via de media het debat over deze kwestie wordt gevoerd. Nu echter de inhoud van de aangifte kennelijk is gelekt naar de pers, heeft hij geen andere keuze dan melding te maken van de aangifte die hij zelf heeft gedaan, welke thans eveneens onderwerp van onderzoek is. Hij zal zich echter, mede gezien voornoemde reden, onthouden van verder inhoudelijk commentaar."

Alle artikelen geladen. Overzicht →