Campagne: 'Ouders mogen niet zuipen in bijzijn kids'

Campagne: 'Ouders mogen niet zuipen in bijzijn kids' 

07 november 2022 - 10:25

Nou, veel succes ermee. De Alcoholalliantie AAN, een samenwerkingsverband van gezondheidsorganisaties dat de alcoholproblematiek te lijf wil, lanceert vandaag een nieuwe campagne. Daarmee moeten ouders ervan worden overtuigd dat ze beter niet kunnen drinken in het bijzijn van hun kids.

Volgens AAN nemen kinderen hun gedrag over en grijpen zij uiteindelijk ook naar de fles. Nu heeft bijna de helft van de Nederlandse scholieren van 12 tot en met 16 jaar al eens alcohol gedronken, weet de organisatie, en dat is deels de schuld van de ouders.

AAN wijst op de resultaten van een nieuw onderzoek onder 500 ouders van gemiddeld 39 jaar, en uit alle provincies en met verschillende opleidingsniveaus, dat afgelopen maand werd uitgevoerd door de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ongeveer 40 procent van de ouders zei zeer recent gedronken te hebben in het bijzijn van hun kind of kinderen. En dat terwijl bijna 68 procent toegaf te weten dat kinderen het gedrag van hun ouders kopiëren, ook als het om alcoholgebruik gaat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml