Campagne stopt smartphone-veslaving jongeren, dus nu letten ze wel op de weg

Campagne stopt smartphone-veslaving jongeren, dus nu letten ze wel op de weg 

14 oktober 2021 - 10:32

Wie heeft dit nou weer verzonnen? Jongerenorganisatie TeamAlert start vanaf vandaag een campagne om ervoor te zorgen dat jongeren in het verkeer wat minder vaak op hun mobieltje koekeloeren. De jongeren van tegenwoordig zijn namelijk verslaafd aan een hoop dingen: aan lachgas, aan messen maar ook aan hun smartphone. En dat is niet zo handig in het verkeer (joh).

Want fatsoenlijk op de weg letten is lang niet zo belangrijk als de statusupdates op Instagram van Famke Louise, de nieuwste TikTok-filmpjes of een appje van een vriend dat hij ook op de fiets zit maar twee minuten later pas bij het afgesproken punt is.

Daar moet wat aan gedaan worden:

"Weet jij al wat JOMO is? Dat is de Joy Of Missing Out: bewust genieten door lekker je eigen ding te doen. Niet constant je social media hoeven checken om te kijken wat iedereen aan het doen is. Nee, jij hebt het prima naar je zin met jezelf, vrienden of familie en wat je op dát moment aan het doen bent. Even lekker OFF zijn dus van je mobiel, zonder afgeleid te worden", aldus het bericht van TeamAlert op social media (oh, de ironie).

Kortom: allemaal om de 'druk' om op je mobiel te kijken wat weg te nemen, want dan pak je ook in het verkeer minder snel je mobiel. En wat nóg mooier is: je bent je meer bewust van wat je aan het doen bent, met familie en vrienden (als je die hebt dan). 

Zucht... Let gewoon op in het verkeer, iets wat we allemaal op de basisschool hebben geleerd. Geldt trouwens ook voor een hoop ouderen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml