Canadese politicus wil nikab aanpakken

Canadese politicus wil nikab aanpakken  

24 oktober 2016 - 22:58

Het islamitische kledingstuk de nikab is inzet geworden van de leiderschapsstrijd in de Conservatieve Partij van Canada. Steven Blaney, een parlementariër uit Quebec die de positie ambieert, ziet het aanpakken van de vrouwonvriendelijke religieuze uiting als een manier om integratie te bevorderen. 

Van een in nikab gehulde vrouw zijn slechts de ogen zichtbaar, iets dat de uit Quebec afkomstige Blaney geen pas vindt geven. Hij wil daarom dat moslima's voortaan met naakte gezichten de eed voor het burgerschap afleggen en meedoen aan verkiezingen. De volksvertegenwoordiger wil het nikabverbod ook uitstrekken naar overheidsmedewerksters, schrijft CBC

"Ons land is gefundeerd op immigratie, maar we moeten zeker weten dat de nieuwe Canadezen die we verwelkomen begrijpen hoe we leven. Ons land moet niet zo worden als de landen die zij verlieten", aldus Blaney vandaag. "We heten jullie welkom, maar je moet respecteren wie we zijn." Volgens de politicus zijn de maatregelen nodig om "de duurzaamheid van ons integratiemodel te verzekeren en voor de bescherming van vrouwenrechten". 

De Canadese rechter heeft zulke maatregelen van de conservatieven al eens getorpedeerd vanwege de godsdienstvrijheid, maar Blaney is van plan dat vonnis via een speciale wet opzij te zetten.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie