'Cannes verbant na boerkini ook hoofddoek'
Buitenland

'Cannes verbant na boerkini ook hoofddoek'.

Nadat in het Franse Cannes eerder al de uiterst elegante boerkini werd verboden, lijken de Fransen nog een stapje verder te gaan door ook de 'gewone' hoofddoek van de stranden te willen weren.

Een 34-jarige vrouw die vorige week dinsdag met haar dochter op het strand zat, werd door de gemeentepolitie aangesproken op haar hoofddoek. De keuze die haar werd gesteld was simpel: of een boete betalen, of opdonderen van het strand. De vrouw in kwestie koos voor de boete die elf euro bedroeg. De agenten beriepen zich op de nieuwe gemeentelijke verordening die 'correcte kleding' voorschrijft. √Čen van de agenten zou de vrouw hebben verteld dat zij op het strand mocht blijven als zij haar hoofddoek "als haarband" zou dragen.

Een journaliste van de Franse publieke omroep die het incident per toeval zag gebeuren, zegt dat de politieactie door andere strandgangers hartstochtelijk werd toegejuicht. Zij zag "een meute die een op de grond zittende huilende vrouw en haar dochter aanviel".

De burgemeester van Cannes is zich van geen kwaad bewust en steunt zijn agenten volledig: "Ik heb geen enkele reden om aan hun oordeel te twijfelen." De vrouw is van plan een klacht in te dienen tegen de Franse staat wegens racisme, zo weet The Local.

Stijging

Sinds de boerkini door de Fransen in vijftien steden werd verboden, lijkt de zwemkledij echter populairder dan ooit. De vrouw die claimt dat zij de naam voor het zwempak heeft bedacht stelt dagelijks zo'n vijf keer meer bestellingen binnen te krijgen dan voorheen. Wilt u er nou ook graag eentje scoren? Klik dan hierrrrr.

Alle artikelen geladen. Overzicht →