Carnavaldoodsteker krijgt 2 jaar jeugddetentie met tbs

Carnavaldoodsteker krijgt 2 jaar jeugddetentie met tbs 

25 oktober 2022 - 15:11

Nou, nou. De rechtbank in Roermond heeft een 20-jarige man uit Tienray veroordeeld tot een jeugddetentie van twee jaar voor een dodelijke steekpartij op carnavalsmaandag in Horst. Daardoor kwam de 21-jarige Guus Janssen uit Horst om het leven. De rechtbank legde de man verder jeugd-tbs op, een behandeling die naar verwachting langer zal duren dan twee jaar.

De man, de destijds 19-jarige Joshua de L., heeft zijn misdaad bekend. Reclassering, psychiater en psycholoog adviseerden de rechtbank toepassing van het jeugdstrafrecht omdat Joshua op het moment van zijn daad het geestesvermogen had van een 15- of 16-jarige. De rechtbank ging daarin mee.

"Aanleiding voor de fatale steekpartij was een lollig bedoelde opmerking van een carnavalsvierder. Deze Delano zou De L. die carnavalsmaandag erop gewezen hebben dat hij geen carnavalskleding droeg en hem voor de grap een "nepmarokkaan" hebben genoemd. Daarop haalde De L. een mes tevoorschijn en stak Guus Janssen in zijn buik. Het slachtoffer bloedde ter plekke dood. Janssen was echter niet degene die de opmerking gemaakt had, dat was Delano. Na zijn daad vluchtte de verdachte naar huis. Het mes is niet teruggevonden."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml