Carnavalsvereniging haakt af na drugsvondst
Binnenland

Carnavalsvereniging haakt af na drugsvondst.

Carnavalsvereniging De Lolmakers in Leende doet niet meer mee aan de carnavalsoptocht dit jaar. Het drugslaboratorium dat donderdag werd ontdekt, ligt op het terrein waar ook de praalwagen werd gebouwd. Deze was helaas nog niet af en verder bouwen is nu niet meer mogelijk.

Naar aanleiding van de drugsvondst heeft de politie de carnavalsvereniging verboden om verder te werken aan de wagen, wat de vereniging heeft doen besluiten om af te zien van deelname aan verschillende optochten dit carnavalsjaar.

Door wellicht de Brabantse gezelligheid, had de bouw van de wagen wat vertraging opgelopen. "Het is een enorme teleurstelling", deelde Bas Bunthof van De Lolmakers mede aan NU.nl. "We zijn vijf maanden elke avond en weekend aan het bouwen. We liepen een beetje uit schema en dan gebeurt dit."

De Lolmakers werkten al jaren op het terrein waar de drugsvondst werd gedaan en kennen de eigenaren van het terrein goed. Het drugslaboratorium dat daar donderdag werd ontdekt is een van de grootste ooit in Nederland. Behalve de Lolmakers moeten ook enkele familieleden van het bedrijf de carnavalsfestiviteiten gaan missen. Vader, moeder en zoon worden door de politie namelijk nog vastgehouden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →