Caroline van der Plas: 'Ben geen asielknuffelaar'

Caroline van der Plas: 'Ben geen asielknuffelaar' 

05 juli 2023 - 14:27

Het vluchtelingenprobleem houdt ons landje nu al een flinke tijd bezig. Ook vlak voor het zomerreces is het nog onderwerp van de dag. Caroline van der Plas, fractievoorzitter van BBB, wordt er inmiddels schijtziek van en stelt stevige eisen. Niet meer dan 15.000 asielzoekers per jaar anders steunt ze de asielwet niet.

Wybren van Haga, het opperhoofd van BvNL vindt het allemaal een beetje raar: “Ze is helemaal voor de asielzoekers”. Caroline wil ongeveer 100 asielzoekers per gemeente opvangen. We hebben in Nederland 350 gemeentes dus als je een beetje kunt rekenen kom je uit op 35.000 mensen: “Als dat een streng asielbeleid is dan kan ik begrijpen dat zij zegt dat ze er schijtziek van wordt”. Van Haga is heel stellig in zijn kijk op de stroom asielzoekers: “BvNL wil gewoon geen asielzoekers meer. In principe gaan we naar 0”.

Van der Plas vindt het erg moeilijk debatteren met sommige mensen: “Oh jij vindt wel dat er asielzoekers moeten komen dus dan vind jij dat heel Afrika hier naartoe mag rennen. Nee, natuurlijk niet. Dan kun je geen debat voeren”. Ze wil absoluut geen asielknuffelaar zijn maar snapt wel dat er mensen zijn die echt op de vlucht zijn: “Stel nou dat wij hier in een situatie komen dat wij op de vlucht moeten dan vinden wij het ook fijn om ergens onderdak te vinden. Zo denk ik erover”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml