Caroline van der Plas wil niet uw premier worden

Caroline van der Plas wil niet uw premier worden 

27 juli 2023 - 09:08

Nu Mark Rutte niet terug zal keren in de politiek, is natuurlijk de grote vraag: wie dan wel? Nou, mocht u Caroline van der Plas graag in het Torentje willen zien dan heeft u in elk geval vette pech. In een interview met De Telegraaf geeft ze aan dat ze geen minister-president wordt als BBB de verkiezingen wint.

Snappen wij heel goed. Overigens is er wel een slag om de arm. Ze hoopt nog deze week iemand anders naar voren te schuiven voor het premierschap. Het zou gaan om iemand met "internationale ervaring".  Als hij of zij ’ja’ zegt, is de keuze voor mij makkelijk: dan word ik geen premier", aldus Van der Plas.  Maar, mocht de beoogde kandidaat, die op plek twee van de lijst moet komen, toch nee zeggen, dan gaat Van der Plas haar keuze naar eigen zeggen "heroverwegen".

Sweet Caroline wil het liefst lijsttrekker blijven en de Kamerfractie leiden. Ze zegt tegen de Wakkere Krant twee belangrijke redenen te hebben waarom ze geen premier wil zijn. "Ten eerste is het een enorme aanslag op mijn privéleven. Ik heb net een werkbezoek aan Ameland gebracht, gewoon in m’n eentje. Dan heb ik de tijd om te spreken met ondernemers, campingeigenaren. Dat kan straks niet meer als je premier bent: dan word je afgezet met de auto en kun je twee minuten met iemand praten."

De tweede reden is dat ze opziet tegen het reizen naar andere landen en ontmoetingen met buitenlandse regeringsleiders. "Met alle respect voor die mensen - en met mijn Engels is niets mis - maar ik heb helemaal geen zin om nette kleren aan te moeten en de wereld over te vliegen. Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen. Het grijpt me allemaal een beetje naar de strot, om eerlijk te zijn."

Bovendien kampt Van der Plas met vliegangst en zegt voortdurend bang te zijn dat haar toestel neerstort. En vindt ze te kort in de Tweede Kamer te zitten om premier te worden. "Al met al slaat de wijzer die kant op: dat ik het niet ga doen", zegt ze. Ach ja, alles beter dan Rutte in elk geval. Nietwaar?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml