Cash geld gaat eraan: straks max. 3.000 euro aftikken

Cash geld gaat eraan: straks max. 3.000 euro aftikken 

20 september 2021 - 10:19

Onze eigen demissionaire minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft weer eens wat bedacht: hij werkt aan een voorstel voor een maximum van 3.000 euro voor cashbetalingen in Nederland, terwijl in Europa 5.000 euro de limiet moet worden.

Dit moet volgens hem vanwege de voortdurende strijd tegen crimineel geld-witwassend gespuis. De Belastingdienst moet tenslotte wel zicht hebben in alle grote transacties die u uitvoert. Dat er ook oudere mensen zijn voor wie het digitale tijdperk allemaal veel te snel gaat en daarom alles liever cash betalen maakt natuurlijk geen moer uit (oké toegegeven, 3K is wel voldoende voor de meeste boodschappen).

Precies om die reden moet ook het briefje van 500 euro verdwijnen: een biljet wat door normale mensen nauwelijks (of eigenlijk helemaal niet) wordt gebruikt en momenteel ook niet meer wordt gedrukt. Hiervan circuleren momenteel 400 miljoen stuks rond in Europa. Hoekstra gaat dan ook namens Nederland samen met België, Frankrijk, Italië en Spanje voorstellen om de 500 euro in de ban te doen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml