CBR past vragen examens aan 

12 juli 2016 - 21:42

Het CBR heeft na een onderzoek van de Universiteit Twente de theorie-examens aangepast. Zo zou het moeilijker moeten worden om voorspelbaar te antwoorden. RTL Nieuws concludeerde al eerder dit jaar dat de examens met foefjes te maken zijn, zonder dat u überhaupt de verkeersregels hoeft te leren.

De universiteit deed onderzoek naar 4.500 vragen en 3.800 plaatjes, zo weet de Gelderlander. Na de uitkomsten van het onderzoek verwijderde het CBR enkele honderden vragen. Ook zal er een jaarlijkse controle komen. Een woordvoerder van het CBR zegt: "Rijscholen maakten heel handig gebruik van voorspelbaarheid in de antwoorden om de leerlingen klaar te stomen voor het examen. Dit is overigens niet in alle gevallen ongewenst."

Verkeersregels

Het CBR wil de komende cursisten meegeven dat geen enkele voorspelbaarheid vaker dan tweemaal in een examen zit. Het rijvaardigheidsbureau wil benadrukken dat je alleen slaagt als je kennis van de verkeersregels hebt. Saït Cinar van altijdgeslaagd.nl heeft overigens nog niet gereageerd op de aanpassingen. Ook is niet bekend of hij zijn (naar eigen zeggen) honderd procent slagingspercentage kan blijven handhaven.

Hier nog even een informatief filmpje van hoe 'makkelijk' het dus in het verleden ging:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie