CDA Dalfsen komt één stem tekort, eist hertelling
Binnenland

CDA Dalfsen komt één stem tekort, eist hertelling.

Amerikaanse toestanden aan de vecht. Lijsttrekker Betsy Ramerman van het CDA in Dalfsen laat weten dat haar partij een hertelling van de stemmen wil omdat de gristendemocraten één schamele stem tekort komen om een restzetel in de wacht te slepen.

"Eén stem! Een krankzinnig en minimaal verschil. En het gaat hier toch om een stoel voor de komende vier jaar in de raad. Een groot belang. Het kan zijn dat er ergens een foutje in de telling is gemaakt, op welk bureau dan ook", aldus een hoopvolle lijsttrekker Betsy Ramerman tegen De Stentor.

Het is natuurlijk ook wel een beetje sneu voor het CDA, ooit dominant in de politiek maar inmiddels allang niet meer. De afdeling in Dalfsen verloor ook, één zetel waardoor het nu op vijf staat. Wij begrijpen dan ook de frustratie. 

De lokale burgemeester Han Noten is momenteel aan het bepalen of hij een hertelling nodig vindt. "Wij hebben niets te verliezen en de betekenis van die ene stem is te groot om het niet te doen. Als de burgemeester geen hertelling instelt, dan vragen wij deze daarom direct aan", zegt Ramerman.

Alle artikelen geladen. Overzicht →