CDA en CU klaar met gefaal Jetten

CDA en CU klaar met gefaal Jetten 

22 november 2022 - 11:33

Allemaal leuk en aardig dat Jetten in zijn ijver gemeenten dwingt om alle banden met het grote boze Gazprom te verbreken, maar daardoor zijn die gemeenten onterecht op torenhoge kosten gejaagd. CDA en ChristenUnie zijn het zat en willen dat Jetten met voorrang volledige compensatie biedt.

Het kabinet heeft voor dit jaar wel een tegemoetkoming aangekondigd, maar CDA en ChristenUnie vinden dat onvoldoende. Jetten dicteerde in april dat zo'n 300 gemeenten, scholen en waterschappen hun band met Gazprom moesten verbreken vanwege de Europese sancties aan Rusland. Tientallen gemeenten deden dat braaf om vervolgens te moeten zien hoe Jetten de deadline naar 1 maart 2023 doorschoof.

Maar nu komt het: Gazprom is zoals bekend een Russisch staatsbedrijf, alleen waren de contracten van de betreffende gemeenten gesloten met een door Duitsland genationaliseerde dochteronderneming (en dat was ook allang bekend): "Een inschattingsfout van Jetten", zegt Kamerlid Pieter Grinwis van de ChristenUnie, wat politiek correcte taal is voor 'keiharde faal'. "Er zat al helemaal geen Russisch tintje meer aan dat bedrijf en het gas van andere leveranciers kwam deels ook uit Rusland. Dus het was dubbel fout en gemeenten zijn op hoge kosten gejaagd."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml