CDA is failliet en moet zichzelf opheffen na zoveelste ruzie

CDA is failliet en moet zichzelf opheffen na zoveelste ruzie 

07 augustus 2023 - 13:31

Hef het CDA maar op. Toen Jan Peter Balkenende de partij leidde was het nog wel grappig, zo'n Harry Potter die het steeds over normen en waarden had, die de VOC-mentaliteit roemde en na een dodelijke steekpartij riep dat 'we zo niet met elkaar omgaan'. Maar tegenwoordig is het treurnis, leegheid en armoede troef. De partij heeft het land niets meer te bieden en glijdt steeds verder af.

Om het faillissement van het CDA op te sommen is het bijna onmogelijk om te bepalen waar je moet beginnen. Pieter Omtzigt, die doelbewust door de eigen partij werd weggepest. Hugo de Jonge, die de minst populaire minister ooit werd tijdens corona. Wopke Hoekstra, die nog minder uitstraling heeft dan een pak magere yoghurt en waardoor bijna alle kiezers zijn weggelopen. Hubert Bruls, die bolle burgemeester van Nijmegen die hoog op de nominatie staat om lijsttrekker te worden omdat het CDA verder alleen maar uit lichtgewichten bestaat. Mona Keijzer, die Volendamse die daarom met slaande deuren de partij verlaat omdat ze Bruls niet pruimt vanwege zijn rol als voorzitter van het Veiligheidsberaad tijdens corona.

De partij is verrot. Iedereen ziet het, iedereen weet het, iedereen rent gillend weg. Het is dat er her en der door het land nog wat verzorgingstehuizen zijn met wegkwijnende bejaarden die niet beter weten dan dat ze op het CDA stemmen, anders hadden ze helemaal geen zetels meer gehad. Enkel omdat het een partij is die in de jaren tachtig groot en machtig was, doen ze alsof ze ook nu nog relevant zijn, maar het CDA is niets meer dan een echo uit een ver, ver verleden. Al jaren is het niets dan intern gekonkel dat de klok slaat. De christelijke fatsoensridders gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Hun bestaansrecht de afgelopen jaren bestond er enkel uit om de VVD aan een regeringsmeerderheid te helpen.

Geen wonder dus dat de BBB zo groot is geworden. Als je favoriete snackbar ineens alleen nog maar vegetarische kroketten verkoopt terwijl ze bekend stonden om hun ambachtelijke rundvleeskroketten, is dat natuurlijk nog geen reden ineens die vegetarische troep te gaan vreten. Dan ga je gewoon naar de snackbar verderop die nog wel ouderwets goede kroketten in het frituur gooit. Zo simpel is het. Helemaal als de eigenaren van je oude snackbar elkaar de hele tijd vloekend en tierend in de haren vliegen. Bij het CDA zijn ze al zo lang zo druk met zichzelf, dat ze helemaal vergeten zijn wie ze zijn en voor wie ze er zijn. GTST is er niks bij.

Daarom CDA, stop er gewoon mee. Mona Keijzer is jullie laatste hoop op een beetje zetels en zelfs zij zegt: het is mooi geweest zo. Dikke kans dat zij zich aansluit bij Pieter Omtzigt en dan is het helemaal met jullie gebeurd. Al zou het natuurlijk een geweldige stunt zijn als Volendamse Mona zich aansluit bij Caroline van der Plas.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.