CDA-raadslid schendt de Tien Geboden
Binnenland

CDA-raadslid schendt de Tien Geboden.

Dat we het gros van de politici niet op hun oogkleur kunnen vertrouwen is bij iedereen al langer bekend. Maar dat een vertegenwoordiger van een christen-democratische partij de tien geboden aan zijn laars lapt vinden wij bijzonder teleurstellend.

De 23-jarige Rob Huijben, CDA-raadslid in de Brabantse gemeente Dongen, moet zich dit voorjaar voor de rechter verantwoorden op verdenking van het doen van valse aangiften. Tussen 2013 en 2016 deed Rob valse aangiften over diverse bedreigingen en mishandelingen.

Tegenover Omroep Brabant verklaarde het raadslid dat de bedreigingen te maken hadden met de opvang van vluchtelingen. Dit zorgde voor een storm aan verontwaardigde reacties.

Partijgenoot en voorzitter van het lokale CDA-bestuur Jan Megens zegt van niks te weten. ''Zolang er geen bewijs is voor zijn schuld, is er voor mij niks aan de hand. We gaan niemand op voorhand veroordelen", aldus Megens.

Het Openbaar Ministerie tilt zwaar aan de valselijk afgelegde verklaringen, vooral omdat Huijben een publiek figuur is die een voorbeeldfunctie zou moeten uitdragen.

Graag wijzen wij Huijben op gebod nummer acht in de rooms-katholieke indeling van de Tien Geboden: Gij zult geen valse getuigenis afleggen. Kortom: een voorbeeldchristen, deze man.

Alle artikelen geladen. Overzicht →