CDA R'dam vraagt PVV zichzelf op te heffen omwille van integratie
Binnenland

CDA R'dam vraagt PVV zichzelf op te heffen omwille van integratie.

De PVV, de partij die altijd maar aanstipt dat de integratie mislukt is en dat daar iets aan gedaan moet worden, zou er volgens het CDA goed aan doen om zichzelf op te heffen. Het is namelijk eigenlijk allemaal de schuld van de PVV dat Nieuwe Nederlanders niet integreren.

En wij maar denken dat het ligt aan het feit dat migranten geen Nederlands leren en andere normen en waarden erop nahouden. Maar dit blijkt dus niet te kloppen: "Als u serieus wil dat mensen integreren, hef uzelf dan op", zo zei lijsttrekker Sven de Langen van het Rotterdamse CDA gisteravond tegen PVV'er Maurice Meeuwissen in het programma WNL Haagse Lobby

Meeuwissen was overigens niet helemaal onder de indruk: "Die integratie is gewoon compleet mislukt. Ik ken zelf mensen wiens ouders uit Turkije komen. Die wonen al 40 jaar in Nederland en kunnen nog niet tot drie tellen in het Nederlands. (...) Nu krijg je gewoon twee parallelle samenlevingen, met enerzijds zeg maar de zombies met hoofddoeken die helemaal los staan van deze maatschappij."

Alle artikelen geladen. Overzicht →