CDA stroomt verder leeg: Van Agt houdt het ook voor gezien

CDA stroomt verder leeg: Van Agt houdt het ook voor gezien 

21 juni 2021 - 14:17

Aii het CDA toch... Er blijft niks van de partij over. Qua virtuele zetels is het al bijna uit de Tweede Kamer verdwenen en binnenkort zijn er ook geen leden meer: oud-premier Dries van Agt zegt op zijn respectabele leeftijd van 90 jaar zijn lidmaatschap op.

En dat zegt toch een hoop, dat een man van 90 nog even besluit om zijn lidmaatschap op te zeggen. Dit keer heeft het overigens niks te maken met Pieter Omtzigt of de toeslagenaffaire. Nee, de pro-Israƫlische koers van de gristendemocraten en daarbij het gebrek aan steun voor de Palestijnen doen Van Agt besluiten om het CDA de rug toe te keren.

In een verklaring schrijft Van Agt dat hij de "onbarmhartigheid van het CDA jegens het Palestijnse volk" niet langer kan verdragen. Hij hekelt dat de partij meerdere keren tegen moties stemde die opriepen de Palestijnen te ondersteunen. De stem van het CDA was daarin bepalend.

Na Pieter Omtzigt en Sywert van Lienden is dit dus de derde (oud-)politicus die weg is. We stellen u weer de vraag, wie wordt de volgende?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml