CDU-burgemeester gestoken door vluchtelingenhater 

28 november 2017 - 14:41

Burgervader Andreas Hollstein van de Duitse gemeente Altena is gisterenavond in een shoarmazaak aangevallen door een dronken vluchtelingenhater. De verdachte voelde zich als Duitser in de steek gelaten door de burgemeester.

Nadat de verdachte doorkreeg dat hij oog in oog stond met de enige echte burgemeester beet hij hem toe: "U laat mij verrotten en haalt wel 200 vluchtelingen hierheen." Vervolgens stak hij Hollstein met een mes in zijn nek.

Dankzij adequaat ingrijpen van eigenaar Ahmet Demir van de shoarmatent kan Hollstein de aanval navertellen. Toen de politie arriveerde schreeuwde de wanhopige verdachte: "schiet mij maar dood". Daarop reageerde de burgemeester met: "dat doen we niet in een rechtsstaat".

Volgens het slachtoffer is de groeiende haat jegens vluchtelingen het kwaad achter de steekpartij: "Iedereen die zich inzet voor vluchtelingen krijgt via sociale media haat en ook dreigementen. Deze man is niet de dader, het vergiftige klimaat is de boosdoener."

CDU-burgemeester Hollstein staat in Duitsland bekend om zijn aangeboren voorliefde voor alles en iedereen die onder de noemer vluchteling valt. Zo haalt de overijverige liberaal veel meer vluchtelingen naar Altena dan de bedoeling is. Eerder werd Hollstein bestookt met haatmails.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie