'Cel Abdeslam lijkt op luxe sportschool'
Buitenland

'Cel Abdeslam lijkt op luxe sportschool'.

De cel van Salah Abdeslam in de Fleury-Mérogis-gevangenis lijkt meer op een sportschool dan op een gevangeniscel. Dat zegt de Franse politicus Thierry Solère na een bezoek aan de gevangenis. 

In de cel is iedere beweging van Abdeslam te volgen, door de zes HD-camera's die permanent op hem gericht staan. Dat is volgens Solère dan ook het enige dat doet denken aan een gevangenis, verder zou het meer weg hebben van een luxe sportschool. Zo staat er een roeitoestel en enkele andere apparaten, meldt RTL Nieuws

De politicus is het niet eens met het, in zijn ogen, 'milde regime en de exclusieve sportkamer'. Hij vroeg het Franse ministerie van Justitie om opheldering, dat antwoordde dat Abdeslam in afzondering moet blijven omdat anders zijn leven in gevaar is. 

Ondanks dit 'comfort' leek de terrorist het zwaar te hebben, aldus Solère: "Ik zag een nerveuze en vermoeide Abdeslam. Zijn bed is perfect opgemaakt, en zijn cel is op een maniakale manier opgeruimd. Hij heeft alles zorgvuldig gerangschikt met schokkerige, snelle bewegingen. Hij poetste zijn tanden ultrasnel. Ik had de indruk een gespannen man te zien."

Hoewel de apparatuur het wel doet vermoeden, is sporten niet zijn favoriete bezigheid. Abdeslam kan volgens zijn cipiers uren naar reality-tv kijken.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →