Celstraf voor Jodenbelediger
Binnenland

Celstraf voor Jodenbelediger.

Een Amsterdammer is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een celstraf van vier weken, waarvan twee voorwaardelijk. Meneer zou tijdens een rechtszitting beledigende uitlatingen hebben gedaan over Joden. 

De man had vorig jaar 34 willekeurige scholen in Nederland een mail gestuurd waarin hij niet zulke leuke dingen schreef over Joden. Hierin stond onder andere dat Joden betrokken waren bij de slavenhandel en dat ze de Holocaust gebruiken om dingen gedaan te krijgen. Een school in Lelystad deed aangifte. Daarom stond de man op 22 juni voor de politierechter, en toen ging het mis, meldt Het Parool

Omdat de mail volgens de rechtbank in het kader van een maatschappelijk debat werd verstuurd sprak de rechter de man vrij. Maar desondanks werd de man gestraft, omdat hij tijdens de zitting dingen riep als "Arme Joodjes" en "De gaskamers bestonden niet". Dit was niet in het kader van een maatschappelijk belang en daarom wél strafbaar. Als meneer de Jodenbelediger binnen twee jaar nogmaals Joden beledigd, staat hem opnieuw twee weken celstraf te wachten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →