Celstraf voor publicist Vaatstra-zaak
Binnenland

Celstraf voor publicist Vaatstra-zaak.

Publicist en complotdenker Wim Dankbaar heeft van de rechtbank drie maanden celstraf opgelegd gekregen. De 54-jarige Dankbaar moet brommen vanwege smaad in zijn boek 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra'.

De rechtbank noemde de uitlatingen in het boek kwetsend en grievend. Dankbaar heeft bedacht dat niet Jasper S., maar een asielzoeker Marianne Vaatstra vermoordde. De overheid zou echter de asielzoeker willen beschermen. Ook is er een Duitser bij betrokken, denkt Dankbaar. Deze heeft ook aangifte gedaan, weet het AD

In 2014 moesten Dankbaar en zijn mede-auteur Hans Mauritz ook al 200.000 euro dokken aan de moeder van Marianne Vaatstra voor het onrechtmatige gebruik van haar dochters dagboek. 

Maar Dankbaar blijft strijdbaar in zijn kruistocht tegen de, in zijn ogen, doofpotaffaire. Hij gaat in hoger beroep: "Ik beweer al jaren dat de top van justitie de moordenaars van Marianne Vaatstra een vrijgeleide heeft gegeven en ik spreek van een corrupt vonnis waartegen ik in hoger beroep zal gaan."

Alle artikelen geladen. Overzicht →