Centrum Seksueel Geweld plat gebeld na Voice-affaire

Centrum Seksueel Geweld plat gebeld na Voice-affaire 

25 januari 2022 - 11:16

Er lijkt een nieuwe wind te waaien in Nederland. De vermeende misstanden bij The Voice en de uitzending van het programma BOOS erover hebben geleid tot gemiddeld vijf keer meer telefoontjes aan het Centrum Seksueel Geweld (CSG), meldt de organisatie vandaag. Op de dag na de uitzending van BOOS, waarin onder meer vrouwen aan het woord kwamen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, waren er 232 telefoontjes, bijna tien keer meer liefst dan dezelfde dag een jaar eerder.

Ook het aantal chats met slachtoffers van seksueel geweld lag flink hoger in de dagen rondom de uitzending. Op de dag dat BOOS op YouTube kwam, vorige week donderdag, waren het er 341. Dat is zo'n 28 keer meer dan normaal.

"De berichtgeving rondom het vermeende misbruik bij The Voice of Holland heeft enorm triggerend gewerkt", zegt Iva Bicanic, hoofd van het Centrum Seksueel Geweld. "Het maakte bij veel slachtoffers van seksueel geweld iets los. Er was ook geen ontkomen aan; heel Nederland had het over seksueel geweld, waar je ook keek of luisterde. Bij veel slachtoffers zorgde dit ervoor dat weggestopte herinneringen boven kwamen en daarmee de lijdensdruk groter werd."

Ook BOOS-maker Tim Hofman is blij en bedankt iedereen voor de medewerking: "We zijn er nog niet, maar het voelt als de eerste forse zucht van een nieuwe wind."

Update: En alweer een aangifte tegen Rietbergen

Voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven heeft dinsdag aangifte gedaan van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Dat meldt haar advocaat S├ębas Diekstra.

Wijnhoven deed in 2018 mee aan The Voice. Vorige week vertelde zij in de talkshow Beau dat zij was betast door Rietbergen. De zangeres was bang haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet exact meer wist.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml