Champions League-voetbal is zwaar: KNVB past schema aan
Binnenland

Champions League-voetbal is zwaar: KNVB past schema aan.

Het is ook allemaal wat. De voetballers van tegenwoordig kunnen het nauwelijks aan om twee wedstrijden in de week te spelen en aangezien heel het Nederlandse voetbal nog steeds op zijn gat ligt, moet de vaderlandse eredivisie wijken voor de Champions League-wedstrijden van Ajax en PSV.

De KNVB gaat namelijk het speelschema van deze twee clubs aanpassen. Een voorbeeld: de aanvangstijden van de wedstrijden van Ajax en PSV op zaterdag 3 november zijn omgewisseld. PSV speelt in Eindhoven tegen Vitesse nu om 18.30 uur en Ajax begint om 20.45 uur de wedstrijd tegen Willem II.

Dat zet vast veel zoden aan de dijk, die twee uurtjes extra rust voor PSV. Maar goed, wie zijn wij om daar vraagtekens bij te zetten? Drie weken later vindt iets soortgelijks plaats: dan wordt NAC Breda - Ajax (24-11) vervroegd naar 18.30 uur. PSV - sc Heerenveen staat nu om 20.45 uur gepland die dag. 

De schokkendste verandering is echter in december: PSV treedt op vrijdag de 7de thuis aan tegen Excelsior, een dag eerder dan oorspronkelijk gepland. Daarom moet Fortuna Sittard - AZ wijken naar zaterdag. Ajax mag die dag het duel in Zwolle tegen PEC een uurtje (19.45 uur) eerder beginnen dan de bedoeling was.

Alle artikelen geladen. Overzicht →