Chaos gevreesd in Thailand na overlijden koning
Buitenland

Chaos gevreesd in Thailand na overlijden koning.

Een dag na de dood van de Thaise koning Bhumibol houdt het land haar hart vast voor de verwachte chaos. Ook reizigers worden opgeroepen zich vooral gedeisd te houden tijdens de dagen van nationale rouw die de regering heeft aangekondigd. 

De meeste Thai zijn met de koning opgegroeid en hebben geen idee hoe een leven zonder hem eruit ziet. Volgens de Volkskrant zijn mensen zelfs aan het hamsteren geslagen. Op foto's uit het land is te zien hoe vrijwel alle Thai vandaag in het zwart gekleed gaan. Gisteren was dit nog roze en geel; respectievelijk een kleur waarmee Thai vaker hun steun aan de koning betuigen en de kleur van de geboortedag van koning Bhumibol.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt reizigers in Thailand zich vooral rustig te houden tijdens de rouwperiode. "Respecteer de lokale gebruiken en de beperkingen die door de autoriteiten aan het sociale leven worden opgelegd. Deze zullen strikt worden gehandhaafd. Vermijd kritische uitspraken of discussies over het Koningshuis", staat te lezen op de website.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →