Chauffeur rijdt over collega heen, krijgt werkstraf en rijontzegging
Binnenland

Chauffeur rijdt over collega heen, krijgt werkstraf en rijontzegging.

Een vrachtwagenchauffeur is veroordeeld tot veertig uur werkstraf en mag een half jaar niet rijden vanwege het overrijden van een collega. De 54-jarige man heeft zich volgens de rechtbank in Assen schuldig gemaakt aan het verlaten van de plaats van het ongeval. 

Het ongeval gebeurde op 25 augustus 2014 in Klazienaveen. De twee collega's, een Nederlander en een Duitser, hadden afgesproken op een plek om even te praten. De Duitser had namelijk tijdens een inhaalactie op de snelweg de spiegelkap van de man uit Rijssen eraf gereden. Toen de Rijssenaar op een gegeven moment naast de vrachtwagen van de Duitser stond, trok die op en reed weg, weet RTV Drente

De Nederlandse chauffeur belandde onder de wielen van de Duitse wagen en bleef zwaargewond liggen. De Duitser reed door omdat hij niks zou hebben gemerkt van het ongeval. Met een traumahelipkopter werd het slachtoffer naar het UMCG gebracht. Hij had onder andere twaalf gebroken ribben, breuken in het bekken, ingeklapte longen en een gescheurde lever en milt. Hij lag zes weken in coma. Het is na twee jaar onbekend hoe het met hem gaat. 

Maar volgens de politie moet de Duitser het wel gevoeld hebben, dit bleek toen de recherche het naspeelde met een pop. De man werd kort na het aangeval aangehouden in Klazienaveen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →