China heeft lak aan planeet, investeert opnieuw miljarden in kolenmijnen

China heeft lak aan planeet, investeert opnieuw miljarden in kolenmijnen 

21 februari 2022 - 13:56

Allemaal leuk en aardig dat groeperingen als Extinction Rebellion Den Haag platleggen en u maximaal honderd kilometer per uur dient te rijden op de snelwegen, maar zo schiet het redden van de planeet voor geen meter op natuurlijk. Het ultravrije en -gezellige China investeert nog eens miljarden in drie verschillende projecten voor kolenmijnen.

China's landelijke ontwikkelingscommissie is van plan ruim 24 miljard yuan (omgerekend zo'n 3,3 miljard euro) te steken in de projecten. De afgelopen tijd heeft China de productie van kolen opgevoerd om energietekorten voor te zijn. China zet vooralsnog in op energiezekerheid en zei in tegenstelling tot andere landen pas in 2060 CO2-neutraal te zullen zijn. De Chinese overheid kondigde onlangs aan kolencentrales te willen helpen op volle kracht te draaien. Maar de stap zorgt bij milieuorganisaties voor alarmbellen rond de klimaatdoelen van het land.

Ongeveer twee derde van de elektriciteit van China wordt opgewekt door kolen. Het land is goed voor haast een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Dat is velen malen meer dan de uitstoot van de Verenigde Staten en de Europese Unie. Het terugdringen van de uitstoot van China wordt daarom als cruciaal gezien bij het behalen van de klimaatdoelen van Parijs.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml