China klaar met moslims: koran inleveren
Buitenland

China klaar met moslims: koran inleveren.

De Chinese provincie Xinjiang (grenst aan Pakistan en Kazachstan) heeft het helemaal gehad met de 23 miljoen Oeigoerse islamieten die er woonachtig zijn. Alle aanhangers van de religie van de vrede moeten hun koran, gebedsmatje en alles wat ook maar enigzins kan leiden naar de islam inleveren.

Bij weigering volgen er 'zware straffen', meldt Radio Free Asia. Het inleveren van de religieuze spullen is niet de eerste maatregel die wordt genomen in de provincie. In maart werd vrouwen verboden nog langer gezichtsbedekkende kleding te dragen, werden 'abnormale' baarden verboden en mochten pasgeboren baby's geen islamitische namen meer krijgen.

Aanleiding van de anti-islam hetze is een bomaanslag in 2014. Hierbij vielen drie doden en raakten 79 mensen gewond. Direct daarna riep de regering 'een volksoorlog tegen terrorisme' uit.

Niet dat er daarvoor nooit iets aan de hand was, Peking schuift elke vorm van politiek geweld in de schoenen van de Oeigoers-islamitische minderheid. Eventuele opstanden worden door politie en leger keihard neergeslagen.

Met Xianjiang moet je niet fucken, zoveel is duidelijk. Om de regio te bewaken en om burgers te pas en te onpas te kunnen controleren, zijn er om de paar honderd meter politieposten opgetuigd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →