Chinese zwemster: slechte race want ongesteld
Buitenland

Chinese zwemster: slechte race want ongesteld.

De Chinese zwemster en publiekslieveling Fu Yuanhui heeft een taboe doorbroken door te vertellen dat haar race niet zo goed ging omdat ze gisteren ongesteld was geworden. 

De Chinese vrouwen werden tijdens de 4x100 meter teleurstellend vierde, meldt de Volkskrant. "Ik weet dat ik vandaag niet goed gepresteerd heb. Ik heb mijn teamgenoten teleurgesteld", zei Fu tegen een interviewster terwijl ze zichtbaar pijn had. De interviewster vroeg of de zwemster erg last van buikpijn had. "Klopt, dat komt doordat ik gisteren ongesteld ben geworden. Daardoor ben ik nog wat slap en moe. Maar het is geen excuus. Ik zwom gewoon niet goed", antwoordde Fu. 

Veel vrouwen hebben enthousiast gereageerd op de taboedoorbrekende uitspraken en bedankten de zwemster dat ze 'uitkwam' voor haar ongesteldheid. Kritiek van vooral mannen dat zwemmen als je ongesteld bent "onhygiënisch en ongezond" is, werd met hoongelach onthaald. In China is het al helemaal taboe om over de menstruatie te praten. Zo zijn maandverbandreclames tijdens primetime verboden omdat ze 'ongepast' zouden zijn. 

Eerder behaalde Fu op de 100 meter individueel de bronzen medaille.

Bekijk het interview hier:

De Chinese zwemster is een grote internethit:

Alle artikelen geladen. Overzicht →