Chinezen boos, worden nat onder 'paraplu' Gucci

Chinezen boos, worden nat onder 'paraplu' Gucci  

21 mei 2022 - 12:00

Heel China is woest. Woest omdat ze omgerekend 1500 euro neer hebben geteld voor een 'paraplu' gefabriceerd door Gucci in samenwerking met Adidas, die niet eens water kan tegenhouden. Op socialmediaplatform Weibo (Vadertje Staat heeft zoals u weet Twitter en Facebook e.d. in het land geblokkeerd) regent het (haha) klachten.

De merken zeggen zelf dat het gaat om een 'modieuze parasol' en geen paraplu. Oorspronkelijk was de parasol in China geclassificeerd als een paraplu, maar dat is later aangepast. Een bericht op Weibo waarin het product wordt bespot is meer dan 100 miljoen keer gelezen.

China is voor veel westerse bedrijven een belangrijke markt met een groeiende middenklasse, zeker voor luxemerken als Gucci. Er wordt de laatste tijd in het communistische land kritischer naar luxeproducten gekeken doordat president Xi Jinping een campagne is gestart tegen westerse decadentie die focust op "gemeenschappelijke welvaart". Meer in het algemeen kampen westerse bedrijven met het groeiende nationalisme in China, waardoor Chinese bedrijven vaker worden voorgetrokken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml