Chinezen hacken Duits-NL defensiebedrijf
Buitenland

Chinezen hacken Duits-NL defensiebedrijf.

Een groep Chinese hackers heeft sinds 2012 meerdere keren het Nederlands-Duitse bedrijf Rheinmetall Defence aangevallen. Daarbij kregen ze toegang tot technologische informatie van het bedrijf. Ook hadden ze waarschijnlijk tot voor kort controle over het bedrijfsnetwerk.

Dat bevestigen bronnen in de inlichtingenwereld aan de Volkskrant. Rheinmetall, gevestigd in Ede, is een van 's werelds grootste leveranciers van defensietechnologie en veiligheidssystemen. Volgens de krant was gisteren geen woordvoerder van het bedrijf bereikbaar voor commentaar.

Het Delftse digitale beveiligingsbedrijf Fox-IT ontdekte de hack. Onderzoeker Yonathan Klijnsma stuitte in het najaar van 2015 op onbekende kwaadaardige software. Dankzij taalinstellingen in de malware, gekozen doelwitten en de werkwijze wist hij de afkomst van de hackers te achterhalen.

De groep heeft tussen 2012 en 2015 zeker 24 instanties wereldwijd gehackt en is nog steeds actief. Fox-IT heeft al deze instanties geïnformeerd. Ook overhandigde het beveiligingsbedrijf informatie over de gebruikte malware aan politie- en inlichtingendiensten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →