Christenen onveilig in azc's

Christenen onveilig in azc's 

20 februari 2016 - 13:25
Volgens de christelijke stichting Gave voelen christelijke vluchtelingen zich steeds minder veilig in opvanglocaties. Daarom brengt de organisatie volgende maand een folder uit waarin ze asielzoekers uitleggen wat godsdienstvrijheid betekent.
"In de folder willen we duidelijk maken wat vrijheid van geloof betekent", vertelt medewerker Marco Vos aan De Telegraaf. "Mensen die naar een moskee willen mogen dat, iemand mag stoppen met geloven en een moslim kan zich bekeren tot het christendom. Het is belangrijk dat we daar duidelijk over zijn. De meeste vluchtelingen willen dat ook graag.” Gave krijgt volgens Vos regelmatig berichten van zwartmakerij, discriminatie en zelfs doodsbedreigingen, met name aan het adres van asielzoekers die de islam verruilen voor het christendom. "Het is gevaarlijk om daar open en eerlijk over te zijn. Deze mensen leven vaak in angst en durven vaak geen hulp te zoeken om escalatie te voorkomen." Volgens de stichting heeft het COA wel oog voor de problematiek, maar gaat het in de praktijk nog niet goed. CU-Kamerlid Voordewind ondersteunt de actie: "Nu moet deze ook echt breed verspreid worden door het COA. Er moeten nog verdere acties genomen worden, maar dit is een goede eerste stap." Ook ernstige bedreigingen tegen homoseksuele vluchtelingen blijken stelselmatig voor te komen in azc's.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie